úterý 28. července 2009

Vedro, vedro, VEDROOOO!!!

Je takový vedro, že se člověk zapotí i při psaní do blogu... To bych se teda nenadála, že v Kanadě zažiju snad nejhorší vedro ever! A ještě k tomu je to takový to vlhký vedro, takže člověk je mokrý od hlavy až k patě neustále, i jednu pikosekundu po vylezení ze sprchny:-). Koupáni široko daleko nikde, pokud nechcete plavat ve špinavé řece... No, ale já si nestěžuju, chtěla jsem to, tak to mám:-).

Pořád jsme u Diane na farmě, kde jsme posledních pět dní byly samy s Martinou a Debrou a docela super to bylo, klid, nikdo nikde, v klídku jsme si udělaly svoje a pak se zhroutily nebo ještě lépe, včera nás místní chlapec Travis, rodinný přítel Diane, zavezl do obchoďáku, kde byla super klimatizace (že bych pomalu začínala chápat, proč trřeba v Brně rodiny tráví víkendy v Olympii???:-))) a nakoupili jsme si nějaké oblečeni a završili to jahodovou Margaritou, která byla vážně mňamkovní.

Jinak zde to plyne docela poklidně, to vedro je dost ubíjející, navíc se zde docela špatně spí, neboť buď nás budí pes, nebo kohout, který nechápe, že se kokrhá jen ráno, nebo druhej pes nebo mouchy, takže člověk toho tady moc nenaspí, což je docela ubíjející, takže se po více než týdnu zdě cítím docela dost vyčerpaně, ale hlavním důvodem je vážně to horko, protože to je váááážně dost děsný.

Jako správný maniak jsem si zašla do kina na Harryho znovu, bohužel jsem si špatně přečetla program a myslela jsem, že ho hrají ve 3D v Imaxu, ale vyvedli mě z omylu, že ho sice takto hrát budou, ale až později, takže jsme šli na normální verzi, no ale bylo to fajn a potom jsme zaskočili do restaurace, kde jsem si konečně dala točené pivo místní výroby, Canada Molson či tak nějak, ale řeknu Vám, byla to docela břečka, takže jsem si dala jen jedno a přesedlala na jahodové Daiquiri, což bylo mnohem lepší.

Jinak zde v domě s námi zůstali dva psi, jeden se jmenuje Toby a je to takovej docela vypelichanej podvraťák, ale co je hlavní, je dost starej a Martina prohlásila, že vypadá jako psí zombie, s čímž plně souhlasím, dokonce se ho ani nedotkne, což je co říct, protože jinak je se psy jedna ruka:-). Ani se jí nedivím, páč ten pes vypadá, že se při každém kroku zhroutí a už se nepostaví. Je to docela smutné, nevím, jak se to dělá jinde, ale myslím, že by bylo docela milosrdné ho utratit, páč skoro nechodí, neudrží se moc na nohách, sípe a plouží se po domě a občas udělá nějakej ten bobek přímo na koberec. Chudák.

Druhý pes Sally je jakejsí kříženec Kolie a čehosi, je černošedá žíhaná a je docela ošklivá, ale jinak docela fajn a zajímavý je, že neběhá, jen chodí a docela pomalu. Naštěstí si odvezli odstatní další 3 psy sebou, páč bych je musela asi zastřelit... Nechápu, jak si může někdo kolem sebe shromáždit 5 tak škaredých psů... Zlatý Keeper, to je aspoň pejsánek:-).

Nejkrásnější jsou tady ti koně, jsou opravdu nádherní a důstojní a ani mě nevadí uklízet jejich hovňousky. Nejčastější věta těchto dní... More shit (eventuelně: More poop:-))).

Končím, neboť jsem tak mokrá (a to jen sedím na gauči, píšu na PC a nehýbu se), že si musím dát sprchu, abych měla aspoň pikosekudnu pocit, že mi není vedro...

5 komentářů:

  1. Jo Kato, tady je taky vedro :) Ja odjizdim na LDT Jitrenka jako vedouci, takze budu mimo Internet, az se vratim, prectu si, co vam prichystal osud. Uzivejte!

    OdpovědětVymazat
  2. Vedro má jednu výhodu a to, že člověku zas tak moc nechutná, ale jinak upřímnou soustrast :).
    Jen jedna poznámka k tomu žíhanému psu - není to náhodu border collie - merle. Ty jsou taky takové žíhané a mají i takové trochu jakoby strašidelné oči - taky žíhané. Je to způsobené genetickou mutací, která se nazývá heterochromie.

    OdpovědětVymazat
  3. Čau Katko,
    ty tvoje články, to se čte jedna báseň. Vždycky se u toho dobře pobavím a odreaguju. Neuvažovalas o tom nabídnout je do nějakýho časopisu? Nebo je vydat knižně? :) Doufám, že ti to vydrží po celou dobu pobytu! ;-).

    Jo a proč ti píšu. Kdyby vás náhodou přestalo bavit dělání zahrádek pro hobitky či sbírání Móršitů a vydaly byste se na cestování po tom velkým studeným státě, mrkni na www.couchsurfing.org. Píšou tam, že je v Kanadě zrovna přes 30000 volných gaučů pro cestovatele na přespání. A uplně zadarmo. A někdy i s občerstvením. Nekecám :)

    Tak doufám, že sem tě trošku nahlodal a zadělal na nějakej další veselej článek. :-) Mějte se.

    http://cs.wikipedia.org/wiki/CouchSurfing
    http://www.novinky.cz/cestovani/175356-couchsurfing-aneb-ustel-si-u-me-na-gauci.html

    OdpovědětVymazat
  4. Čau Aleši, o Couchsurfingu vím, jsem v něm registrovaná a ve Vancouveru jsme chtěly u někoho přespat, ale nikdo nám neodpověděl kladně, takže jsme to vzdaly. Ale neboj, jednou na to dojde. Věc je ta, že většinou na opuštěných rančích uprostřed přírody moc coucherů není:-(...

    OdpovědětVymazat
  5. My chceme přídavek :) ..Katyyyy, už týden o tobě nemáme zprávu... teda krom toho že sis tam našla chlapa a rozumíš si s jeho rodinou :))) ...kujem za pohled :)

    OdpovědětVymazat