středa 8. července 2009

Hope

Jsme už čtvrtým dnem v Hope a docela si to užíváme. V neděli odpoledne jsme Greyhoundem dorazily na zastávku ve městě, kde na nás už čekal náš živitel na příštích 14 dní. Začala naše první wwoofingová štace. Wwoofing je docela rozšířená a známá věc po světě, v podstatě spočívá v tom, že dojedete k někomu domů (většinou se jedná o farmu, ranč nebo aspoň zahradu) a za byt a stravu pomáháte s pracemi kolem domu, zahrady a tak. S Martinou jsme se rozhodly, že strávíme léto wwoofováním, abychom si užily prázdniny a trochu cestování a neutratily moc peněz.

Takže jsme v Hope, městečko cca 2,5 hodiny východně od Vancouveru, v nádherném Fraser Valley, kolem hory, řeka, prostě nádhera.

Náš domeček (už jsme si hoskoro přivlastnily:-)) je u řeky Coquihalla, což je rameno větší Fraser River a obývá ho pan Graham, cca 55 let, se psem Keeperem, kterého jsme si okamžitě zamilovaly (toho psa:-))), ale Graham je taky super. Je to asi 7km od Hope a je to fakt super, škoda, že na druhém břehu řeky je celkem frekventovaná silnice, ta totiž tak trochu kazí dokonalý dojem z tohoto místa, ale i tak je to samozřejmě nádhera.

První den jsme společně s panem domácím shlédly naučný film Rambo - The First Blood, který byl filmován v Hope a nedalekých Othello Tunnels, což jsou tunely bývalé železnice, které jsou vykutány ve skále a vedou na řekou. Celé město tím filmem docela žije, dokonce mají mapky, kde jsou vyznačena místa, kde se točilo, a turisti se na to chodí dívat.

Pan domácí je docela v pohodě týpek, moc to neřeší, můžem si dělat co chceme, my house is your house, my food is your food:-))), takže pohoda, vyplevelily jsme dva záhonky, otrhaly strom s třešněma (mňam, takový ty srdcovky...) a dneska jsme si vymyslely "Project Flowers Garden", neboli taková malá zahrádka s kvítkama tady chátrá, tak ji asi vyplevelíme a zušlechtíme a zkrásníme. Pořád nám za všechno děkuje, co se týče jídla, jednou vaří on, jednou my, zkrátka pohoda. Spíme v takovým malým pokojíčku, musím říct, že se tady fakt dobře spí.

Pes Keeper je fakt drahoušek, moc přítulnej, pořád za námi chodí a chce se mazlit a pohladit a pomáhá nám s pletím (tím, že si lehne přímo do záhonku a překáží:-))), je to zlatíčko. Jsou mu 2 roky, takže je to mladíček ....

Pan domácí je hodnej, akorát některý věci na můj vkus jsou až moc ulítlý:-))), tím myslím to, že věří, že už 2x umřel, a že ho zachránili andělé, takže dle jeho slov teď v tomto domě přebývají modré bytosti, které ho chrání, to jsou zřejmě ti andělé, taky tvrdí, že cítí energii, že umí léčit a věří v převtělování. Výsledkem je, že zatímco mě to jde jedním uchem tam druhým ven, Martina usíná s obavami, abychom náhodou neviděly ty modré bytosti nebo jiné duchy...

Včera jsme jeli do města, kde jsme s Martinou navštívily místní podnik U Soba, kde jsme si daly mňamkovní kafe a něco na zub, ale hlavně jsme šly do korálkárny, kde jsme zakoupily pár kousků a večer jsme vyrobily jeden provázkovokorálkový náramek, kterej se teda moc nepovedl, ale je to takový prototyp a příště už budeme vědět jak na to. Z města jsme se rozhodly, že půjdeme zpátky pěšky, což je těch 7 km, vybraly jsme si cestu lesem, trochu jsme bloudily, nakonec jsme ale dorazily k Othello Tunnels, které jsou kousek o nás, ale bylo to docela strašidelný, protože bylo už tak kolem půl osmé večer a v lese bylo přítmí a v tunelech tma, naštěstí jsou krátké a na konci byli nějaký lidi, ale docela jsme se bály:-))).

Máme z Hope nějaké fotky. Jinak pan domácí má jakejsi wifi router, takže high speed Internet je v celém domě a celý den, takže můžeme kdykoliv využít a psát a skypovat a ICQovat, takže to je celkem fak, že můžeme být ve spojení s domovem.

V sobotu jsme s panem domácím pozvaní na party k sousedům, je to kousek po cestě od nás u řeky, nějaká paní Sue tam má takovej malej retreat a její manžel slaví narozeniny, bude to prý něco jako táborák, opíkání špekáčků a hraní her, nějaká kytara a tak, tak se docela těšíme.

Jo, jinak včera jsme si koupily v Hope dvě lahve vína, právě dopíjíme tu druhou, pan domácí prý nepije, ale svěřil se nám, že měl loni jedno pivo, takže úplnej abstinent prý taky není.:-))). Jo jinak celý dny běží v televizi pořady o Michaelovi Jacksonovi, viděly jsme to už snad 100x, pan domácí to celkem prožívá, včera jsme se dívali na pohřeb a svorně u toho slzeli...

3 komentáře:

  1. Tak jsem si konečně udělala účet na googlu a mohu psát :). Co mě nejvíce zaujalo? No ty modré bytosti a andělé. Teda být tam já, asi si budu s panem domácím rozumět. A pak ten psí miláček Keeper - opravdu je sladký, skoro jako náš Čip.
    Jsem u vytržení z toho, v jakém poklidu se tam odvíjí život. Krásná krajina - záviděníhodná. Takže pokud nějaké modré bytosti vyfotítě - sem s nimi! Jinak u pohřbu M. Jacksona jsem slzela také. Tak alespoň to mám s vámi společné! Moc zdraví a těším se na další zajímavé info!!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj! Velkou shodou okolností jsem se dostala na váš blog a víte, co jsem zjistila?! Byly jste moje vedoucí oddílu ještě kdysi na Kláskově mlýně:)) I když si mě nemůžete pamatovat, tak doufám, že jste pořád tak skvělý holky a máte se tam daaleko báječně.
    Zdraví Naďa Macků :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja jsem prvne cetl, ze jste sly do kořalkárnya koupily korálky a udelaly nahrdelnik. Tak to mi nejak nesedelo, tak jsem to precetl jeste jednou :) Jinak podle toho, co pises, tak to tam musi byt fakt dobry. Takovy challanage v Kande. Muj sen je se taky tam nekdy podivat. Zavedli sice viza, nicmene tohle me nezastavi :) Good Luck girls

    OdpovědětVymazat