středa 1. července 2009

Katka - Vancouver - první dojmy

Tak jsme tadyyyyy ... Včera v15.25 místního času jsme přistály na letišti ve Vancouveru. Téměř 10 hodinový let jsme přežily bez úhony, já jsem si to dokonce celkem užila... (Martina to vidí asi jinak:-)))... No každopádně přežily jsme a jsme zde. Zjištění č. 1 - všichni jsou neuvěřitelně milí a vypadá to, že jejich největší starostí je pomáhat zmateným pocestným, jako jsme my. Počínaje imigračním úředníkem jsme se ocitli v rukou ochotných, usměvavých lidí, kteří nám usnadnili start (no dobře, řidič MHD byl o kapánek méně milý, ale to asi bude nějaký syndrom všude na světě - ale jak může prostý obyvatel z Brna tušit, že se ty mince hází rovnou do toho kovovýho něčeho a z toho vyleze ten lístek??)

Z letiště jsme jely tedy MHD na University of British Columbia, kde jsme na kolejích měly ubytování. Párek mladých lidí si všiml našeho bezradného zírání do mapy, takže se nás ujal (taky jeli na UBC) a zdárně jsme dorazily do místa určení... no, zdárně... pravda je, že moje tělo nezvyklé prudšího pohybu umíralo pod tíhou 20 kg batohu, ale nakonec jsme to zvládly s konstatováním, že výměna batohu za menší byl nejlepší tah, který jsme mohhly udělat... potěšení z cesty umocňoval fakt, že párek PhD. studentů (mimochodem slečna studovala něco jako Food resources studies ze sociologického hlediska) si myslel, že jsme též studentky a že po té dlouhé cestě vypadáme fakt dost fresh (necítily jsme se tak:-))... Přemýšlíme, že budem všem říkat, že je nám 25... Vypadáme na to, ne?:-)

Koleje super, máme internet:-) (nadšený výkřik závisláka)... Protože, zjištění č. 2 - nemáme signál na mobil... vůbec... Kanadské telekomunikace zřejmě nějak nekomunikují s českýma...

Univerzitní kampus je nádherný... Takový super městečko se stromama a u moře a racci a tak. Šly jsme se projít na pláž--- fakt krása, moře a hory, na nichž je sníh. A na pláži??? No co byste čekali na pláži, kde je napsáno na ceduli, že je to Optional Clothing Beach? Naháči, všude samí naháči... A taky oblečení lidi, protože oblečení je přece optional:-))). Pláž pěkná, písek a kameny... pláž se jmenuje Wreck Beach a je to slavná enkláva naturalisticky smýšlejících místních naháčů (mimochodem patří k UBC) a můžete tam potkat potulné naháče prodávající jídlo nebo třeba zmrzku...

Zjištění č. 3 - na všech SPZ na autech mají místní (zcela oprávněně) napsané Beautiful British Columbia... No není to prostě super???

Martina si dává ranní rozcvičku (je zde 7.00 ráno) a pochvaluje si, jakou má krásnou deku na cvičení (původně určenou na přikrytí).

Zjištění č. 4 - jídlo v universitním marketu bylo docela drahý, daly jsme si k véči pečivo se sýrem a mrkev... Asi to tak bude všude, no každopádně odtučňovací kúra mi vůbec neuškodí.

Toť prozatím vše.. z Canada News - Katka

Žádné komentáře:

Okomentovat