pondělí 13. července 2009

Máme nové auto!

V pátek jsme jeli s panem domácím do města Chilliwack, protože potřeboval jít na kontrolu k lékaři. Je to asi 40 minut cesty směr Vancouver... Kromě toho, že jsme si daly snídani, potkali paní jménem Sonia a nakoupili spoustu věcí k jídlu, zmínily jsme se také, že bychom ráda zakoupily starší ojetý vůz, který by nás spolehlivě po celý rok vozil po Kanadě. Naše poznámka nebyla zcela nevinná, neboť jsme samozřejmě věděly, že pan domácí se po celý život živil tím, že prodával auta, tudíž se v nich docela vyzná. Naše přání se mu stalo rozkazem a strávili jsme den tím, že jsme obleli pár autobazarů i soukromníků, kteří prodávali auta a nakonec jsme v Hope narazili na náš budoucí kočár - Stříbrného šípa. I když musím přiznat, že já jsem se zamilovala do každého auta, které jsme viděly:-)))). Ale Šíp nakonec vyhrál a tady ho máme. Hurááá, konečně budeme mobilní a budem se moct přemisťovat lépe po Kanadě. Dneska jsme byli autíčko poprvé projet, no budu muset hodně cvičit, protože jsem od loňské autoškooly neřídila a couvání a parkování není mojí silnou stránkou:-))). Auto nebylo drahé, ale docela nepříjemná věc je, že Vám nedají v Kanadě poznávací značku, dokud i nezaplatíte alepoň základní pojištění, které je opravdu doooost drahé, ale boužel je to povinné, ale aspoň máme tu krásnou značku s nápisem Beautiful British Columbia, což je přece nejdůležitější, že?:-)))

V sobotu jsme byli na party u nedaleké sousedky Sue, jejíž manžel slavil narozeniny, nevím kolikáte, jmenuje se Henry a byla to taková garden party, ale v lese, popíjení, hry, špekáčky atd. Když jsme si opíkali špekáčky, všichni se divili, protože my jsme si je s Martinou samozřejmě po česku nařízli, jak je dobrým zvykem a pak je snědli s nějakým rohlíkem, ale všichni místní si je udělali jako hotdogy a dávali do rozkrojenýo rohlíku... Pár fotek z party zde. ten den byl docela pařák, ale dalo se to celkem vydržet, naštěstí pro mě se včera docela dost ochladilo, takže jsem se dostala na svou oblíbenou teplotu kolem 20 stupňů. Na party jsme potkali taky dvě holky z Německa, Katie a Nellie a jednoho chlapce z Francie - Benoita. Všichni dělají u Sue wwoofery, tak jako my s Martinou u Grahama.

Dneska jsme si jeli vyzvednout naše nové auto do Hope, opět jsme zavítaly do korálkárny, naštěstí jsme neměli moc času, ale definitivně se tam ještě jednou musíme podívat a pořádně si tam nakoupit do zásoby. Pan majitel obchodu Randy se živí taky vyřezáváním ze dřeva, je dost šikovnej a taky mooooc sympatickej.-))).

Tak toť prozatím vše z Canada News, děkujeme, že jste si vybrali náš blog ke čtení:-)...

1 komentář:

  1. Tak o wwooferingu si v CR muzeme nechat zdat :) Skoda, ze nepoctivost a zavist zabiji takovou bezva vec. Zda se mi to hrozne supr (financni urady musi mit taky radost z danovych uniku :D)

    OdpovědětVymazat