čtvrtek 2. července 2009

Katka: Canada Day

Včera jsme šly do města, že si vyřídíme SIN (social insurance number), abychom mohly pracovat. Když jsme tam dorazily, tak nám paní v infocentru sdělila, že dneska máme smůlu, protože je svátek a všechny úřady jsou zavřené... No my jsme si říkaly, proč jsou plné ulice lidí mávajících vlaječkama... Tak jsme se přidaly k oslavám, bylo totiž něco jako den nezávislosti Kanady, neboli Canada Day. Všude davy, na každém rohu nějaká kulturní produkce, uprostřed města mezi mrakodrapama jakási marihuana party - bylo to před muzeem a hrála tam nějaká alternativní hudba, na zemi na trávě seděli lidi oblečení v oděvech s motivem konopného listu a opodál postávala policie a hlídala je, aby se jim nic nestalo:-). No není to liberální země? Shlédly jsme i místní umělkyni Laurell a zavítaly do Stanley Parku, je fakt obrovskej, viděly jsme tam mývala...

Jsme celkem na větvi z dnešního pohovoru na úřadě, kde jsme si dneska vyřídily to SIN...úředník byl totiž děsně milej. Jakože fakt hodně, to prostě není ani možný. Absolutně ho neznepokojovalo, že jsme si zapomněly adresu, kam chceme poslat kartičky, naopak, pomohl nám ji vygooglit, vtipkoval na účet mojí fotografie v pasu (je fakt hrozná) - prý "Wow, what happened here...?":-). Martině naopak řekl, že na fotce v pasu vypadá jako jedna s Charlieho andílků (nakonec jsme se shodli, že asi jako Cameron Diaz), no zkrátka docela osvěžující oproti zážitkům na českých úřadech.

Dneska bylo dost vedro, takže chození po městě nebylo úplně ideální, ale i přesto úspěšné, protože jsem zavítaly do outdoorového obchodu Mountain Equipement Co-op a staly jsme se celoživotními členkami (bez členství tam člověk nemůže nakupovat a my jsme hrozně chtěly ty malinký batůžky na výlety:-)), navíc Martině se po dlouhém vysvětlování podařilo sehnat redukci do zásuvky, moje redukce jí nějak nefunguje na šňůru... No a navštívily jsme první korálkárnu a na ruce se mi již skví první kanadský výrobek z korálků a pružné gumičky:-).

Koleje super až na kuchyňku, neboť v ní je jen mikrovlnka, ale nic jinýho... Nevím , jak ostatní, ale my běžně s nádobím necestujem, takže naše původní plány, že si třeba i něco uvaříme, vzaly za své, tudíž se stravujeme ve fastfoodech nebo rohlík a něco (to něco bylo doposud vždycky takový pomazánkový máslo Philadelphia...)... Jo a Starbucks Coffee nás asi zruinuje, ale když to se nedá, když tam mají tak dobrý kafe a buchty a všechno a navíc je na každým rohu, no tak co má člověk dělat?

Jinak Vancouver je fakt hezký město, je tu čisto, svěží vzduch od moře a je obklopeno horama. To mě fascinuje, protože kamkoliv se podívám, vidím hory. Neskutečný pohled na mrakodrapy a za nimi zasněžené vrcholky hor.

Nicméně obě se těšíme, až se z města vydáme právě k těm horám a odjedeme do méně obydlených končin.

Dneska jsme zakoupily lahev vína z místní produkce, tak dneska asi s jednodenním zpožděním oslavíme Canada Day...

Žádné komentáře:

Okomentovat