čtvrtek 29. října 2009

Medvěd a období dešťů

Dnes ráno jsme zjistili, že nám chodí medvěd na jabka. To je totiž tak. Na farmě je několik jablečných stromů, a ty, na nichž jsou ještě jablka, jsou hodně nízké a méďa prý má jablka rád a tajky už nic jiného nemá, páč už je po ostružinách a borůvkách a tak chodí na ty jablka. Ráno jsme měli před domem u kompostu lejno. S jablečnými zbytky.. Dalších několik jsme objevili kolem záhonů se salátem a u jablečných stromů, kde taky bylo několik nedojedených jablek a nakonec jsme našli i stopy, takže jsme vypátrali, že méďa (jmenuje se Robin, páč jsme se s Martinou rozhodly, že místní zvěř pojmenujeme po postavách z How I Met Your Mother a Robin je jak ženské tak mužské jméno a my nevíme, jakého pohlaví méďa je... , jo a je tady taky Barney, ale toho už jsme hodně dlouho neviděly, a taky nevíme, zda je to králík nebo zajíc, páč jsme ho vždycky viděly jenom pikosekundu...),
takže méďa Robin pravděpodobně přišel zleva z křoví, vzal to přes salátové záhony, okousal jabka na třech jabloních, pak se šel prohrabat do kompostu (tam bylo to lejno) a pak asi šel po cestě směrem na horní pole (další lejno) a odtud dírou v plotě do lesa... Dneska jsme teda celý dopoledne trhali jabka, takže Robin už nemá na co chodit... A my budem mít asi hodně štrůdlu, mňam.

Když už jsme u místní zvěře, máme tady jednu místní krůtu. Jmenuje se Audrey (jméno jí dal už někdo před námi). Je dost společenská, protože většinu času tráví s námi, kam se jen hneme. Audrey je divoká krůta, prý jednou jen tak přišla a už neodešla. Audrey seděla celé léto na vajíčkách v kompostu, ale nic z toho nebylo. Audrey umí i lítat a občas si lebedí v koruně švetsky. Taky dost rychle běhá. Každopádně se tak trochu stala součástí našeho zdejšího pobytu, páč někdo má psa, někdo kočku, my máme krůtu... Pravda, není tak roztomilá, ale je nenáročná, nemusíme ji krmit a zdá se, že si nás vážně oblíbila.

Taky sem občas zaletí orel bělohlavý, je fakt super krásnej, tuhle seděl na nedalekém vysokááánském smrku, ale tomu jsme teda jméno ještě nedaly, páč tak trochu nevíme, zda je to pokaždé ten stejnej orel.

No a nakonec jsem teda chtěla napsat, že v potoce, co nám teče za humny, je spousta losoů, co se třou a Bryne říkal, že se teď nesmí lovit, páč to je jejich doba tření za prvé a bylo by to neetické a za druhé ani nejsou dobří. Jsou velicí jak blázen a tak si tam leží v té vodě a nebo se snaží plavat proti proudu a tak.

Jo, a kdyby někoho zajímalo, jaké tady máme počasí, tak už asi tak dva týdny je období dešťů... Jojo, v Kanadě mají období dešťů, a to prostě je fakt tak, že pořád, ale pořád prší... Pořád. Jinak bych chtěla na závěr podotknout, že fakt miluju knihovny, páč si po dlouhé době užívám Internet v suchu, teple a s rychlejším připojením. Myslím, že zdejší knihovna se stane mou místní internetovou základnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat